Energielabel check

Uw Bouwkundige Amersfoort

Wilt u uw woning energie-efficiënter maken? Ik check uw vastgoed op energie-efficiëntie en stel een energielabel vast, waarmee u energiebesparende maatregelen kunt nemen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee op de lange termijn.

Energielabels voor zowel woningen als zakelijk onroerend goed, spelen een cruciale rol in het streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie. Deze labels bieden een gestandaardiseerde beoordeling van de energieprestaties van een gebouw en geven eigenaren en huurders waardevolle informatie over het energieverbruik en de impact op het milieu.


Uw Bouwkundige, Marc Defares, stelt energielabels vast

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het nieuwe energielabel wordt bepaald volgens de NTA8800 Energieprestatie van gebouwen en geeft een nauwkeuriger beeld over de energiezuinigheid van een woning aangevuld met adviezen. Een energielabel helpt u om uw huis comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Waarom een energielabel bij de verkoop of de verhuur van uw woning?

Als u uw huis gaat verkopen of (opnieuw) verhuren moet u een geldig geregistreerd energielabel hebben. Heeft u dit niet laten vaststellen, dan riskeert u een boete.

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig is (of juist niet). Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! De kans op een goede verkoopprijs voor uw woning of huurprijs van uw vastgoed wordt met een gunstig energielabel drastisch vergroot.

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, minst efficiënt) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, triple of HR++ glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen.

Het door Uw Bouwkundige opgestelde energielabel ontvangt u in een document (pdf) waarin deze kenmerken zijn beschreven.


Waarom een energielabel voor zakelijk onroerend goed?

Ook voor zakelijk onroerend goed speelt het hebben van een gunstig energielabel een cruciale rol in het streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie. Deze labels bieden een gestandaardiseerde beoordeling van de energieprestaties van een gebouw en geven eigenaren en huurders waardevolle informatie over het energieverbruik en de impact op het milieu. Bij zakelijk onroerend goed, zoals kantoren en winkelpanden, biedt het label inzicht in de operationele kosten en milieu-impact. Door de energieprestaties te verbeteren, kunnen bedrijven niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook besparen op energiekosten op de lange termijn. Het verkrijgen van een gunstig energie-label is niet alleen een investering in het milieu, maar ook in de waarde en aantrekkelijkheid van het zakelijk vastgoed op de markt.